©  JCR

Kiwanis organiseert 23ste boeken- en vinylplatenbeurs voor kansarme kinderen

Sint-Truiden -

Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw organiseert voor de 23ste keer zijn tweedehandsboekenbeurs, dit keer ook aangevuld met lp’s. Er worden 50.000 boeken en een 600-tal lp’s uitgestald voor het goede doel. Blikvanger: een gesigneerde lp van Toots Thielemans.

“Ons initiatief is zo bekend dat er het hele jaar door boeken aangevoerd worden uit een straal van pakweg 20 kilometer rond Sint-Truiden”, zegt Michel Top, voorzitter van het boekencomité van Kiwanis. “Van dat aanbod houden wij uiteindelijk de helft over. De andere helft gaat naar de papierslag van de scouts van Velm, die hiermee flink gesteund wordt.”

De organisatoren mikken weer op een opkomst van zo’n 600 kopers. “Dit keer pakken we uit met een uitzonderlijk aanbod van kunst-, geschiedenis- en reisboeken. We pakken ook uit met een rijke verzameling heemkundewerken van Sint-Truiden en omstreken én met humoristisch getinte exemplaren”, aldus Top. “Onze prijzen schommelen tussen de 2 en 10 euro. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er de voorbije jaren gemiddeld 3.500 boeken verkocht werden. De opbrengst daarvan ging integraal naar het goede doel: de aankoop van verjaardagsdozen voor honderd kansarme kinderen, een initiatief van het Sociaal Huis en de vzw ’t Kietelt.”

De boek- en platenbeurs is van 3 tot en met 6 november in de polyvalente zaal Hasp-O, Plankstraat 11 in Sint-Truiden. Op weekdagen open vanaf 15 uur, in het weekend vanaf 10 uur. jcr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer