©  Guy Puttemans

MNM-dj Wanne Synnave neemt advocaat onder de arm na meldingen over grensoverschrijdend gedrag: “Kunnen nu alleen afwachten”

Antwerpen -

Wanne Synnave, de MNM-dj die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, laat zich bijstaan door een advocaat. Omdat er nog geen strafrechterlijke klachten zijn, kan de advocaat nog niet concreet aan de slag. Intussen kregen de ouders van de jongelui uit Kamp Delta, de musical van Wanne Synnave, vandaag via een mail een korte uitleg.

Guy Van Vliet

LEES OOK. Moeder van MNM-dj Wanne Synnave over klachten grensoverschrijdend gedrag: “Hij is ingestort toen hij het hoorde”

Tinne De Groot, producent van de musical Kamp Delta maar ook mama van Wanne Synnave, vergezelde haar zoon zaterdag naar een advocaat. “Onze advocaat zal Wanne juridisch bijstaan op het moment dat het nodig is”, kondigt ze aan. “Op dit moment kan hij nog niet veel doen omdat er geen strafrechtelijke klacht rond grensoverschrijdend gedrag is. Voor zover wij weten zijn er meldingen gebeurd via het meldpunt van de VRT maar  van officiële klachten hebben wij geen weet. We hebben er ook geen idee van wie achter die meldingen zit. Momenteel kunnen we dus niets doen, we kunnen alleen maar afwachten. Mocht er ooit toch iets van komen, dan staat de advocaat Wanne bij”, verduidelijkt Tinne De Groot.

Première

Kamp Delta, een musical met een zeer jonge cast, ging zaterdag in première. Zaterdagochtend hadden alle ouders een mail gekregen van de producenten. “Jullie hebben intussen waarschijnlijk allemaal het nieuws gehoord of gelezen over de meldingen die gemaakt zijn over Wanne. Wanne heeft zelf besloten om momenteel een stap terug te zetten uit de productie, zodat alles sereen kan verlopen. Mochten jullie zelf met vragen zitten of opmerkingen hebben, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. We blijven achter onze producties staan en hopen dat we op jullie kunnen blijven rekenen. Groetjes en tot vanavond”, schrijft het bestuur van producent The Singing Factory in de mail.

Veel van de acteurs kregen het nieuws over de aantijgingen tegen Synnave pas vlak voor ze het podium op moest te horen. Dat kwam aan en er vloeiden heel wat tranen. Maar ze lieten zich niet uit hun lood slaan: na afloop kregen ze een overweldigende ovatie op van het publiek. Voor de jongelui betekende het ovationele applaus een hele ontlading. “De première was heel spannend maar we speelden met een goede focus en we hebben geknald. De audities waren eind januari en half maart waren we al aan het repeteren. We hebben maandenlang keihard gewerkt en om dan zo’n reactie te krijgen van het publiek, dat is echt machtig. We kwamen buigen en zagen de hele zaal rechtstaan. Vijf minuten later stond iedereen nog steeds te klappen. Dat was een topmoment en toen beseften we: onze groep heeft het heel goed gedaan. We speelden een sterke première”, glunderden de hoofdrolspelers meteen na afloop op het podium.

LEES OOK. VRT stopt samenwerking met MNM-dj Wanne Synnave na “grensoverschrijdend gedrag”

“Bij ons niks gebeurd”

Ook volgens Tinne De Groot zijn er geen negatieve reacties. “Tot nu toe zijn de reacties van de ouders heel positief. Zowel ouders als kinderen postten op hun social media veel positieve berichten over Kamp Delta. Voor ons is dat een bevestiging van wat we al wisten: bij ons is er niks gebeurd. Anders zouden kinderen en ouders niet achter deze voorstelling blijven staan”, oppert de producent, die hoopt dat de aandacht stilaan verschuift naar de musical. “De mooie prestatie van de cast bij de première gaf troost maar het is zo jammer dat Wanne er niet bij kon zijn. Ik hoop dat de storm nu gaat liggen. Dat het voortaan gaat over de musical en over hoe goed die jongeren wel zijn. Het zijn gasten van 14 tot 17 jaar die allemaal keihard gewerkt hebben. Ze verdienen die positieve aandacht want ze spelen een geweldige show”, voert de producent aan.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen