©  BELGA

Belgische vrouwen sluiten kwalificaties WK turnen af met 156.063 punten, Nina Derwael maakt meteen indruk bij wederoptreden

Het Belgische vrouwenteam heeft zaterdag de kwalificaties voor de landencompetitie in het allround op het WK turnen in het Britse Liverpool afgesloten met 156.063 punten. De Verenigde Staten verzamelden 167.263 punten.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

Lisa Vaelen, Maellyse Brassaert, Nina Derwael en Jutta Verkest moeten nu wachten tot de rotaties zondag afgelopen zijn om te weten of dat puntentotaal voldoende is voor een stek in de top acht, die startrecht oplevert voor de finale.

In de individuele allroundcompetitie staat Lisa Vaelen er met 52.432 punten het beste voor. Zij mag hopen op een finaleplaats. Na een afwezigheid van meer dan een jaar wegens blessure vierde Nina Derwael haar rentree met 14.700 punten aan de brug met ongelijke leggers. Zo kwam de beste prestatie van zaterdagavond op naam van de regerende olympische kampioene, tweevoudig wereld- en Europees kampioene. Op de balk kwam Derwael na een val niet verder dan 12.566 punten. Op de grondoefening liet Lisa Vaelen 13.200 punten noteren. Op de sprong was ze goed voor 13.499 punten. 

Voor de acht landen met de beste teamscore, tijdens de kwalificaties op het WK, ligt een ticket te wachten dat toegang geeft tot het pre-olympisch wereldkampioenschap in Antwerpen. Slaagt ons land er niet in die eerste selectie af te dwingen, dan kan er nog altijd getracht worden om via het EK een plaats te behalen voor dat WK in Antwerpen. Maar in Liverpool worden ook de eerste teamtickets uitgereikt voor de Spelen van 2024 in de Franse hoofdstad. De landen die tijdens de teamfinale een podiumplaats vergaren, zijn sowieso al zeker van een plaatsje op de Olympische Spelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer