© atv

Niel verzet zich tegen vergunningsaanvraag voor windmolens in Ruisbroek

Niel -

Het lokaal bestuur van Niel dient bezwaar in tegen de omgevingsvergunningsaanvraag van Engie voor de bouw van windmolens aan de overkant van de Rupel. Engie wil op het bedrijventerrein ‘Kanaal Nijverheidsstraat’ in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) twee windmolens optrekken.

Het terrein waar Engie de windturbines van 200 meter hoog wil bouwen, ligt op de grens met de gemeenten Boom en Niel, ten noordwesten van de autosnelweg A12. Volgens Engie werden er uitgebreide natuurstudies en tellingen gedaan en zal er voldaan worden aan alle geldende geluidsnormen en slagschaduwnormen. Aan de overkant van de Rupel zorgt het niettemin voor ongerustheid.

“We zijn zeker niet tegen windenergie, maar de locatie is voor ons een struikelblok”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Steven Mattheus (Open Vld). “De woonkern van Hellegat ligt op amper 600 meter van een van de geplande windturbines. De slagschaduw zal dus tot op ons grondgebied reiken. Daarnaast maken de wieken een impulsgeluid dat storend kan zijn voor mens en dier. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dit een negatieve impact heeft op de gezondheid. Als lokaal bestuur is het ook onze taak om te waken over het welzijn en de woonomstandigheden van onze inwoners. Het project zoals dat vandaag voorligt, voldoet daar jammer genoeg niet aan”, licht hij het bezwaar toe.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV