Belga / VTM Nieuws
Volledig scherm
© Belga / VTM Nieuws

Van Peteghem (CD&V) sabelt mestactieplan Demir (N-VA) neer: “Dit plan brengt tienduizenden jobs in de voedingssector in gevaar”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir betreurt dat er zaterdag een tekst over het nieuwe mestactieplan (MAP7) is gelekt. Volgens de N-VA-minister gaat het om een “georganiseerde aanval” en is de tekst bewust gelekt met als bedoeling het overleg te “torpederen”. Dat heeft Demir gezegd in De Zevende Dag. Bij VTM Nieuws gaf vice-premier Vincent Van Peteghem (CD&V) aan het niet eens te zijn met het plan van Demir. “We kunnen niet voortwerken op basis van het plan dat vandaag op tafel ligt.”

287 reacties

  • phil smedts

    1 jaar geleden
    En waarom mag de burger van NVA Zuhal Demir niet weten wat de overheid aan het bekokstoven is ? De overheid is er toch voor de burger, of denkt NVA daar anders over ?
  • Danny Damiaens

    1 jaar geleden
    De boeren zouden beter gaan reklameren bij CD&V,want hun grote moederpartij in Europa heeft deze richtlijnen opgelegd aan ons land en Nederland!Oeps dat wisten ze niet!
  • oswald billiet

    1 jaar geleden
    Er is te veel mest? Wat dan met de gascentrales, ik bedoel de BIO gascentrales die er zouden moeten zijn om dat mestoverschot weg te werken. Waarom wordt dat niet gekoppeld als oplossing voor een probleem dat al vele jaren de kop opsteekt?
  • vanaeken jokke

    1 jaar geleden
    Cd&v heeft geen rug ze denken nog altijd dat ze de heersers zijn met 8 % maar het tijdperk van trado partijen is voorbij.
  • Ludo Van Damme

    1 jaar geleden
    Wat Vlaanderen zelf doet, doet ze beter ? Ik twijfel ten zeerste aan dit N-VA-Vlaanderen.