Een luchtfoto toont vrachtschepen die graan vervoeren bij de zuidelijke ingang van de Bosporus in Istanbul, op 22 oktober 2022.
Volledig scherm
Een luchtfoto toont vrachtschepen die graan vervoeren bij de zuidelijke ingang van de Bosporus in Istanbul, op 22 oktober 2022. © ANP / EPA

Schepen liggen stil na Russische opschorting graandeal: VN vrezen wereldwijde voedselcrisis

De uitvoer van graan uit de Oekraïense havens is opnieuw “onmogelijk” geworden na de Russische opschorting van het akkoord. Dat heeft de Oekraïense minister van Infrastructuur Oleksandr Koebrakov bevestigd. De inspectie van schepen die al in Istanboel aangemeerd zijn, gaan de komende dagen gewoon voort.

73 reacties

  • Willy van craen

    1 jaar geleden
    Rusland heeft ook teveel graan dat ze willen verkopen. De graanboten moeten gewoon doorvaren. De zeeën zijn niet van Poetin en ook niet de zon.
  • Marc Baeyens

    1 jaar geleden
    Poetin vermoordt niet alleen Oekraïners maar ook hongerlijdende bevolkingen. Hoe perverser kan een machthebber nog zijn.
  • Erik Bervoets

    1 jaar geleden
    Dan kan de prijs van het brood weer omhoog gaan. Hebben ze weer een reden. Helaas vinden ze nooit redenen om de prijs te verlagen.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    De graanoogsten waren schitterend dit jaar. Ik denk dat er oplossingen uit de bus zullen komen. Het vervoer en de dure verzekerinen voor schepentransport stellen problemen. Profiteurs zijn er overal. Verwar Afrikaanse hongersnood ook niet met de gevolgen van de klimaatopwarming. EN China zal klaar staan om haar invloed in Afrika te versterken door ... graan (of rijst extra) te leveren. Niet elke soort graan hoort bij elke Afrikaanse keuken. Zij kunnen zelf ook eens nadenken over alternatieven.
  • Jo Deketel

    1 jaar geleden
    Rusland heeft nood aan geld, veel geld, om verder oorlog te voeren. Dus doen ze deze “false flag” operatie om er voor te zorgen dat de wereld geen graan uit Oekraïne meer kan kopen waardoor zij hun te grote voorraden kunnen verkopen. Zo doorzichtig!