©  REUTERS

Daniil Medvedev maakt status van eerste reekshoofd waar en wint ATP-toernooi Wenen

Daniil Medvedev (ATP 4) heeft zijn status van eerste reekshoofd op het ATP-toernooi van Wenen (2.349.180 euro) waargemaakt. De Rus versloeg zondag in de finale op het Oostenrijkse hardcourt de Canadees Denis Shapovalov (ATP 19). Na een wedstrijd van 2 uur en 16 minuten trok Medvedev aan het langste eind met 4-6, 6-3 en 6-2.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

Beide mannen stonden zondag voor de zesde keer tegenover elkaar. Medvedev was voor de vierde keer de beste en had zijn Canadese opponent in augustus ook al geklopt op het Masters 1.000 van Cincinnati. 

Voor de 26-jarige Rus is het de vijftiende ATP-titel, de tweede dit jaar na zijn overwinning deze zomer in het Mexicaanse Los Cabos. Hij volgt op de erelijst in Wenen de Duitser Alexander Zverev op.

De 23-jarige Shapovalov blijft voorlopig steken op een titel, die hij in 2019 won in Stockholm. De Canadees verloor zondag zijn vijfde finale, de tweede in een maand tijd. Begin oktober werd hij runner-up in Seoel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer