Ryanair-CEO: “Als Sinn Féin-regering knoeit met belastingtarieven, hebben we geen enkele moeite om te vertrekken”

Ryanair-CEO Michael O’Leary vindt de linkse Ierse partij Sinn Féin “economisch ongeletterd”.

Waarom is dit belangrijk?

O’Leary is de man achter het enorme succes van Ryanair van de afgelopen decennia. De groei van de airliner maakte van Ierland een globaal centrum voor de luchtvaartindustrie en leasemaatschappijen. Dit betekent echter niet dat Ryanair blindelings loyaal is aan de Ierse Republiek. Slecht beleid van een linkse Sinn Féin-overheid zou de airliner wel eens kunnen wegjagen. “We zijn er trots op Iers te zijn, maar ik zou er niet voor in een gracht sterven”, klinkt het bij O’Leary.

De details: Ryanair dreigt met een mogelijke exit uit Ierland, indien een toekomstige overheid knoeit met de belastingtarieven.

  • “Ryanair zou Ierland verlaten als Sinn Féin aan de macht komt en ‘rommelt’ met het
  • het concurrerende vennootschapsbelastingregime van het land”, zegt Ryanair-CEO Michael O’Leary, rechtuit zoals altijd, tegen The Telegraph.
  • De nationalistische linkse politieke partij, die zowel in de Ierse Republiek als in Noord-Ierland actief is, zou volgens een recente
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer