Fragment van eerder uitgelekte video waarin Jevgeni Prigozjin gevangenen ronselt om te gaan vechten in Oekraïne.
Volledig scherm
Fragment van eerder uitgelekte video waarin Jevgeni Prigozjin gevangenen ronselt om te gaan vechten in Oekraïne. © Telegram

Wagner Groep rekruteert Russische gevangenen “met hiv en hepatitis C”

De Wagner Groep, ook wel Poetins privéleger genoemd, rekruteert nu ook gevangenen die ernstig ziek zijn, zo weten de Britse inlichtingendiensten. “Dit toont aan dat kwantiteit nu voorrang krijgt op ervaring of kwaliteit.”

10 reacties

  • marc paternotte

    2 jaar geleden
    Doet me denken aan de haaietanden aan de siegfriedline. Daar was de amerikaan op 1,2, 3 voorbij. Gewoon met bulldozers zand erover en men kan erover met hun tanks. Zo simpel is dit. Dus zo groot verstand is het niet die denkt dat dit alles gaat tegen houden.
  • Gilbert De Meyer

    2 jaar geleden
    Navo moet en zal hoop ik kalm blijven en toezien, en de grenzen verdedigen, als ze ook maar iets proberen is WW3 een feit, daar wacht N Korea en China op.
  • Dany Herman

    2 jaar geleden
    Die kegels kunnen ze later zelfs gebruiken om grens aan te duiden zodat Rusland niet per abuis Oekraine binnen valt
  • Luc Caels

    2 jaar geleden
    NAVO, nu is het moment om de Russen op de knieën te krijgen.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    De uitdrukking is al gevallen : 'strijders voor eenmalig gebruik'. Wagner trekt zich al terug uit Mali waar ze dachten 'iets' te kunnen doen na de terugtrekking van de Fransen (na de staatsgreep). De Wagner-linie (drie linies) met betonnen piramideblokken en loopgraven gaan de Oekraieners niet tegenhouden. Hun vliegtuigen zijn trouwens terug actief. Prigozjin is een exgevangene zonder enige militaire kennis. Hij kan niet op tegen Oekraieners opgeleid door het westen sinds 2014 en hun motivatie.