Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsIndia

▶ Minstens 140 doden nadat hangbrug in India instort, honderden mensen vallen in rivier

▶ Minstens 140 doden nadat hangbrug in India instort, honderden mensen vallen in rivier
Beeld Reuters

Honderden mensen vielen in een rivier toen een hangbrug in het westen van de Indiase deelstaat Gujarat zondag instortte. Volgens autoriteiten vielen er minstens 140 doden, waaronder ook kinderen. Er zouden ook gewonden zijn.

Video wordt geladen...

Meer dan 400 mensen stonden op de brug in de stad Morbi op dat moment en werden in de rivier Machchhu gestort. Daarbij zijn minstens 140 doden gevallen, onder wie een onbekend aantal kinderen. Zij hebben momenteel schoolvakantie vanwege Diwali, het lichtfestival, en de brug is een toeristische attractie. Reddingsoperaties zijn nog gaande, aldus de politie.

Politie- en legerdiensten voeren in kleine bootjes een reddingsactie uit op het water. 177 mensen zouden intussen gered zijn, nog heel wat mensen blijven vermist.

Politie en het leger zetten een zoekactie op naar vermisten in het water.Beeld ANP / EPA

Op beelden die een plaatselijke tv-zender uitzond, is te zien hoe tientallen mensen zich vastklampten aan de kabels van de ingestorte brug terwijl reddingsteams hen probeerden te redden. De historische brug van 230 meter lang werd gebouwd tijdens de Britse overheersing in de negentiende eeuw. De brug was zes maanden gesloten voor renovatie en werd pas een week geleden weer in gebruik genomen.

Premier Narendra Modi, die in zijn thuisstaat Gujarat is voor een driedaags bezoek, wil dat de deelstaat dringend teams mobiliseert voor de reddingsoperatie. Hij belooft ook financiële compensatie voor de familie van de slachtoffers. Het is voorlopig nog raden naar de oorzaak. Mogelijk bezweek de constructie onder het gewicht van de vele mensen.