Elon Musk ©  REUTERS

“Elon Musk wil Twitter-gebruikers laten betalen voor geverifieerde accounts”

Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter,  is van plan om Twitter-gebruikers te laten betalen voor geverifieerde accounts. Dat melden verschillende gespecialiseerde media.

jvh
Bron: BELGA

Het icoon met het blauwe vinkje, dat de authenticiteit van het Twitterprofiel moet garanderen, was toe nu toe gratis. Vooral beroemde mensen, bedrijven en gebruikers met veel volgers – zoals politici of journalisten – maakten er gebruik van. Maar volgens de technologieblogs Platformer en The Verge zal het icoon binnenkort enkel nog beschikbaar zijn voor klanten van de abonnementsdienst Twitter Blue.

Die dienst, die gebruikers extra toepassingen biedt, kost momenteel 4,99 dollar per maand. The Verge meldt op basis van interne communicatie bij Twitter bovendien dat die verificatie deel zou uitmaken van een vernieuwde en duurdere versie van Blue: Twitter zou van plan zijn om daar voortaan zo’n 20 euro per maand voor aan te rekenen. Geverifieerde gebruikers die hun blauwe vinkje niet willen verliezen, zouden dan 90 dagen de tijd krijgen om te betalen.

De softwareontwikkelaars van Twitter hebben tot 7 november de tijd gekregen om die functie te ontwikkelen. Als ze die deadline niet halen, dreigt volgens The Verge ontslag.

Ontslagronde

Musk ontkende inmiddels dat hij van plan is om snel personeel te ontslaan. De Washington Post had vorige week geschreven dat Musk 75 procent van de 7.500 Twitter-werknemers de laan wilde uitsturen. De ontslagen zouden moeten plaatsvinden vóór 1 november, omdat de personeelsleden op die dag als compensatie aandelen krijgen toegekend, wat doorgaans een belangrijk deel van het loon van de werknemers uitmaakt. “Dit is onjuist”, luidt de korte reactie van Musk.

Musk ontsloeg donderdag – meteen na zijn overname van het bedrijf – wel al CEO Parag Agrawal, financieel directeur Ned Segal, en het hoofd van de juridische dienst Vijaya Gadde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer