"Hopelijk zien we die tattoos nooit meer terug"

In 2004 en in 2015 kreeg Veronica Quintanilla uit El Paso, Texas(VS), de diagnose van kanker. Een van haar dochters schoor, uit solidariteit met haar moeder, tijdens de meest recente behandeling ook haar haren af. Na de laatste chemo van de moeder besloten beiden op hun hoofd een tattoo aan te brengen, een tatoeage waarvan ze hopen dat ze hem nooit meer te zien krijgen.

De 47-jarige moeder Veronica op nieuwswebsite Today: "Deze tattoos betekenen iets speciaals tussen mijn dochter en mezelf. Met de bedoeling dat we ze nooit meer zien in de toekomst. Ik ben 2 keer kaal geweest door de behandeling tegen kanker. Het is mijn bedoeling om nooit nog kaal te zijn."

"Kanker geeft je een litteken, inwendig, uitwendig, op je eigenste ziel. Kanker tekent je. Met deze tattoo wil ik iets moois aan mijn lichaam toevoegen, ook al wil ik dat hij nooit meer zichtbaar wordt. Anderen zullen de tattoos na verloop van tijd niet meer zien, maar voor mijn dochter en mezelf zullen ze er altijd zijn."

"Ik heb dan ook gekozen voor de grotere versie van de roze strik. Mijn symbool voor het gevecht tegen kanker en voor de steun die ik daarbij van mijn dochter gekregen heb. Het zal me er altijd aan doen herinneren hoe sterk ze was toen ik haar nodig had. En hoeveel zij van mij en ik van haar hou."

"Dat zij er was, heeft me enorm geholpen. Ze heeft tijdens mijn behandeling nooit enig teken gegeven dat het haar te veel was om bij mij te zijn."

"Die tattoos zijn een soort van begraven schat voor ons", voegde dochter Victoria er nog aan toe.

Meest gelezen