Themabeeld. © Tom Palmaers

17-jarige zonder rijbewijs kruipt onder invloed van cocaïne achter stuur

Mechelen, Willebroek -

De politie voerde afgelopen weekend op verschillende plaatsen in Mechelen en Willebroek wodca-controles uit. Daarbij werden 41 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Drie bestuurders waren dan weer onder invloed van drugs. Eén van hen is amper 17 jaar en heeft totaal geen rijbewijs.

Stijn Van de Sande

In totaal nam de politie Mechelen-Willebroek tijdens de afgelopen weekendnachten 1.240 ademtests af. 44 bestuurders bleken onder invloed van alcohol of drugs. Eén van hen was een 19-jarige die nog maar vier maanden zijn rijbewijs heeft. Hij bleek onder invloed van cannabis. Dat is niet gek, want hij gaf aan de agenten toe dat hij dagelijks één tot twee joints rookt. Ook een andere bestuurder werd betrapt op het gebruik van cannabis. Zij zijn hun rijbewijs voor minstens vijftien dagen kwijt.

Normaal gezien zou ook een andere bestuurder zijn rijbewijs voor die periode kwijt zijn, maar de 17-jarige jongen bleek over geen enkel rijbewijs te beschikken. Toch kroop hij onder invloed van cocaïne achter het stuur. De auto, die niet van hem was, werd voor een periode van twaalf uur ingehouden. Zes andere bestuurders zijn hun rijbewijs wel voor vijftien dagen kwijt omdat ze te veel gedronken hadden. Eén van hen werd twee weken geleden ook al eens betrapt. Een andere woont dan weer in Frankrijk en moest zijn boete van 1.260 euro meteen betalen.

Verder kregen twaalf bestuurders een rijverbod voor zes uur opgelegd wegens rijden onder invloed. Twee van hen liepen eerder al eens tegen de lamp. 22 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van drie uur. Eén van hen had zijn rijbewijs niet op zak waardoor zijn wagen voor drie uur geïmmobiliseerd werd. Een ander reed dan weer met een auto waarvan de schouwing vervallen was. Ook twee andere bestuurders bleken niet in orde met hun technische keuring.

Opgedreven scooter

Daarbovenop werd ook een chauffeur geverbaliseerd die vorig jaar wel haar theoretisch en praktisch rijexamen had afgelegd, maar nooit de moeite had gedaan om het rijbewijs af te halen. Drie bestuurders waren alleen houder van een voorlopig rijbewijs en mochten niet rijden tijdens een weekendnacht. Eén van hen had ook geen L-teken aan de achterruit hangen. Tot slot werden er ook een gebruikershoeveelheid cannabis, een grote fles lachgas en een opgedreven brommer in beslag genomen. De tweewieler haalde 65 km/u in plaats van de toegestane maximumsnelheid van 45 km/u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER