Valverde schudt Evenepoel de hand tijdens de voorbije Ronde van Spanje.
Volledig scherm
Valverde schudt Evenepoel de hand tijdens de voorbije Ronde van Spanje. © BELGA

Valverde gooit bloemetje richting Evenepoel: “Pogacar is exceptioneel, maar Remco is met voorsprong de beste ter wereld”

WielrennenTerwijl het ene fenomeen z'n afscheidstournee afwerkte, kwam het andere tot volledige ontbolstering. Alejandro Valverde (42) mocht vooral tijdens de Vuelta vanop de eerste rij meemaken hoe Remco Evenepoel (22) de laatste stap naar de absolute wereldtop zette. “Remco doet dingen die iedereen met verstomming slaan”, is de Spanjaard vol lof.

16 reacties

  • Jonah Kemps

    1 jaar geleden
    Als hij volgend jaar nog steeds van die grote solo’s kan uitvoeren met winst tot gevolg (nu zullen ze hem wel allemaal viseren als hij zijn kont licht) dan denk ik ook wel dat hij wel eens de beste van het lot kan zijn.
  • Geert Degezelle

    1 jaar geleden
    Johan: hoeveel keer hebben Indurain, Van Impe, Hinault, Anquetil en Froome zich bezig gehouden met Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen? Waren Hinault en Indurain dan geen toppers? Bernard heeft 1 keer de organisatie een plezier gedaan en deelgenomen aan Parijs-Roubaix: hij klopte in 1981 specialist Roger De Vlaeminck in de sprint, puur op macht. Koersen als Parijs-Roubaix zijn een te groot risico voor ronderenners.
  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Alejandro had het ook niet op kasseien, heeft ook weinig met fietsen te maken maar meet fierletreppen..
  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Een LBL mag dan niet VLAAMS zijn maar heeft wel veel meer hms dan die voorjaarsklassiekers en daarnaast heeft ieder het recht niet verzot op kasseien te zijn net als Hinault. Toch moeten we er niet van opkijken als hij toch PR rijdt om de laatste criticasters hun mond te snoeren.
  • Johan Maddens

    1 jaar geleden
    Ik kan er wel inkomen dat hij dit jaar wel misschien de beste was ! Maar spijtig dat hij na 4 jaar prof nog steeds geen Vlaamse voorjaars klassiekers heeft betwist . En volgens een gesprek zal hij er nooit aan deelnemen omdat kasseien hem niet liggen . Heeft P.Roubaix gereden bij de beloften en verklaarde erna dat hij hier nooit meer terugkomt !