Straatracer crasht na achtervolging door politie: auto met vier inzittenden belandt op zijn dak

De auto kwam op het dak tot stilstand. © IF

Zele -

In de Tuitenstraat in Zele is een auto met vier inzittenden gecrasht. Tijdens een achtervolging door de politie raakte de wagen een muurtje en kwam daarna op zijn dak terecht. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en drugs.

De lokale politie van Berlare-Zele kreeg zondagavond een melding binnen over onverantwoord rijgedrag in het centrum van Zele. Een patrouille begaf zich naar de omgeving en kwam het voertuig tegen. De bestuurder gaf extra gas, waarop de politieploeg de achtervolging inzette. Uiteindelijk kwam het voertuig tegen een muurtje terecht. De wagen kwam op zijn dak tot stilstand, twee inzittenden raakten lichtgewond. De gevel van een woning en twee geparkeerde auto’s deelden in de klappen. De jonge bestuurder bleek onder invloed van drank en drugs.

Meerdere overtredingen

Zele kampt al jaren met een probleem van overdreven snelheid en straatracen. Ook hier zou er sprake zijn van een race, voor de achtervolging door de politie. “Onze politie werkt hard om dit fenomeen aan te pakken, maar we moeten die racers op heterdaad kunnen betrappen”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V). “Daarvoor zijn meldingen zo belangrijk. Dat is zondagavond weer gebleken. Het is door enkele meldingen met elkaar te verbinden dat de politie het vermoedelijke traject kon uitstippelen en zo de auto kon onderscheppen. Ik kan er alleen maar toe oproepen om dergelijk gedrag altijd te melden. Dat biedt geen garantie op succes, maar alleen zo hebben we een kans om zo’n gekken uit het verkeer te halen.”

Bij deze feiten beging de bestuurder tijdens de achtervolging door de politie ook meerdere verkeersovertredingen. Zo reed hij in verboden richting door meerdere straten. Of hij over een rijbewijs beschikt, zal het onderzoek moeten uitwijzen. Hij zal zich sowieso voor de politierechter moeten verantwoorden.

“Ronduit crimineel”

Om snelheidsduivels te bannen werden in sommige centrumstraten al emmende elementen geplaatst, maar het lijkt vechten tegen de bierkaai. “Wat je ook aan maatregelen neemt, dergelijke figuren minachten alles en iedereen. Dat ze zichzelf daarbij in gevaar brengen is hun eigen keuze, maar dat ze ook andere mensen meesleuren, maakt dit gedrag ronduit crimineel”, vindt de burgemeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen