“De vloek van ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’”: oud-winnaars deden het dramatisch slecht, niemand in finaleweken

Maandag starten de finaleweken in De Allerslimste Mens ter Wereld. Eén ding is zeker: de winnaar wordt iemand die nog géén oorkonde heeft. Met de eliminatie van Tom Waes vorige week, zijn alle vroegere winnaars uitgeschakeld. Vijf van de zeven ‘Slimste Mensen’ vielen zelfs na één aflevering af.

edb

Zeven Slimste Mens-winnaars stonden aan de startlijn van dit seizoen, maar niemand van hen bleef lang genoeg zitten voor een plaatsje in de finaleweken. Meer nog, ze kwamen zelfs niet in de buurt. Gilles De Coster, Tom Waes, Xavier Taveirne, Peter Van de Veire en Lieven Scheire: allemaal werden ze na één aflevering naar huis gespeeld. Geert Meyfroidt bleef twee afleveringen zitten en won er één, Gilles Van Bouwel mocht er drie keer bij zijn maar kon geen overwinning in de wacht slepen.

Het is duidelijk niet de wedstrijd van de oud-winnaars. “De vloek van De Allerslimste Mens ter Wereld”, noemt Philippe Geubels het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is wél de wedstrijd van Bart Cannaerts en Danira Boukhriss Terkessidis. Die eerste brak bijna het deelnamerecord van Ella Leyers, maar bleef toch op 17 steken. Hij keert pas in de finale terug. Danira moest haar winning streak afbreken voor de finaleweken. Zij zat donderdag voor de twaalfde keer in de rode zetels en keert in de halve finale terug.

Vanavond speelt Kobe Ilsen voor de derde keer mee. Hij won zijn eerste twee afleveringen vorige week. De beste vriend van Danira wordt vergezeld door Lotte Van Wezemael en Riadh Bahri. De andere kanshebbers op de titel zijn Liesbeth Van Impe, Jonas Geirnaert, Merol, Jelle Cleymans en Delphine Lecompte.

‘De Allerslimste Mens ter Wereld’, maandag tot donderdag om 21.00u op Play4 en GoPlay.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER