© Belga & David Rozing

Zuhal Demir: “Een boerkaverbod beschermt de vrijheid van vrouwen”

In een interview met uw krant pleit staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) voor een algemeen boerkaverbod. Volgens haar beschermt een dergelijk verbod de vrijheid van de vrouw.

johe

“Bij integratie moeten we de schuld niet alleen bij de nieuwkomers leggen. Ook wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen en duidelijk zeggen waar we voor staan als gemeenschap. Vandaag verschuilen we ons voor een boerkaverbod achter veiligheidsargumenten. Maar we moeten gewoon durven zeggen: we willen geen boerka’s hier. Omdat we de gelijkheid van mannen en vrouwen hoger inschatten dan religie”, aldus Demir.

“Ik geloof niet dat vrouwen kunnen kiezen om een boerka te dragen. Voor wie radicaliseert, maken we hulpprogramma’s, omdat het kan eindigen in geweld. Moeten we er niet over nadenken om dezelfde redenering toe te passen bij boerkadraagsters? Die gaan zichzelf misschien niet opblazen, maar de waanzinnige redenering achter het dragen van die boerka ‘uit vrije wil’ is dezelfde. Een boerkaverbod is geen inbreuk op de vrijheid van vrouwen”, stelt de staatssecretaris. “Het is een bescherming van de vrijheid van vrouwen. Ik verdedig in elk geval het standpunt van de democratie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER