Twitter ontslaat kwart personeel in eerste ronde

Twitter, dat vorige week werd overgenomen door miljardair Elon Musk, is van plan om een kwart van zijn personeelsbestand te laten gaan, zo meldt The Washington Post.

Advocaat Alex Spiro, al langere tijd vertegenwoordiger van Musk, leidde de gesprekken over het schrappen van banen, aldus de krant. Het Amerikaanse bedrijf heeft ruim 7.000 werknemers. Wanneer de berichtgeving klopt zouden bijna 2.000 werknemers moeten vertrekken.

Eerder liet Musk doorschemeren dat hij 75 procent naar huis wilde sturen in een poging om meer winst te maken. Hij ontsloeg vorige week in elk geval al Twitter-CEO Parag Agrawal, financieel directeur Ned Segal en juridisch directeur Vijaya Gadde.

Digital Services Act

Nieuwsdienst Reuters meldt maandag dat Musk de Europese Commissie heeft verzekerd dat Twitter zich zal houden aan strenge Europese regels voor illegale content. Het bedrijf zal voldoen aan de Digital Services Act.

Brussel heeft gewaarschuwd dat Twitter zich ook onder het nieuwe bewind van miljardair Elon Musk aan de EU-regels moet houden. Bedrijven kunnen boetes tot 6 procent van de jaarlijkse wereldwijde omzet verwachten voor overtredingen van de Digital Services Act.

Meer