© gvdl

Protesterende fans van Toon Aerts vatten post op Koppenbergcross met duidelijke boodschap: “UCI, word wakker!”

Wanneer we Toon Aerts weer in wedstrijdverband zullen zien, is na acht maanden nog steeds de hamvraag. De veldrijder, bij wie een verboden middel in zijn urine werd gevonden, wacht nog altijd op een uitspraak van de internationale wielerbond. En dat is niet naar de zin van de supporters, die actie voerden op de Koppenbergcross.

Jens Heylen, Guy Van den Langenbergh

Een bus vol fans (ook voor Thijs Aerts en Aaron Dockx) vertrok dinsdagvoormiddag naar de Koppenbergcross, de wedstrijd die Toon Aerts in 2018 won. Doel was om ludiek te protesteren met een niet mis te verstane spandoek. Daarnaast hoopten ze ook twee potten chrysanten te kunnen overhandigen aan Simona Davidkova, de voorzitter van de UCI-jury. Dat lukte hen uiteindelijk ook voor de start van de wedstrijd van de mannen.

©  Peter Malaise

Toon Aerts kreeg het nieuws van de UCI, half februari, dat er bij hem buiten competitie een positieve dopingtest werd afgenomen op 19 januari. In het staal werd het verboden product Letrozole Metabolite gevonden. Aerts werd daarop meteen op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions en ondertussen werd het contract tussen beide partijen in onderling overleg stopgezet. De ex-Europees kampioen tracht al een tijdlang zijn onschuld te bewijzen, het zou gaan om een vervuild voedingssupplement, maar de UCI nam nog geen definitief standpunt in. Daardoor moet de renner noodgedwongen aan de kant blijven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer