Persoon verdronken in kanaal: getuigen zagen hem kopje-onder gaan

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In het Brusselse kanaal ter hoogte van metro Delacroix in Anderlecht is dinsdagochtend een persoon verdronken. Dat meldt de brandweer van Brussel. Getuigen zagen iemand kopje-onder gaan en niet meer boven komen. De brandweer vond na een zoektocht van een uur het levenloze lichaam van het slachtoffer. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets geweten.

gjs
Bron: BELGA

De oproep kwam dinsdagochtend omstreeks 8.40 uur binnen bij de Brusselse brandweer. Getuigen hadden de hulpdiensten gebeld omdat ze een drenkeling hadden zien onder water zinken. Ter hoogte van metro Delacroix in Anderlecht toonden de getuigen aan de brandweer waar ze de persoon voor het laatst in het water zagen.

Het verkeer op het kanaal werd gestopt en de duikers van de brandweer begonnen meteen aan een eerste zoektocht. Die bleek vruchteloos door het totaal gebrek aan zicht onder water en de stroming. Daarop werden twee boten met sonars ingezet.

“Gezien het aantal diverse voorwerpen op de bodem van het kanaal is deze opdracht zeer ingewikkeld”, aldus Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Uiteindelijk is rond 9.50 uur het stoffelijk overschot gevonden, zei de woordvoerder.

De politie van de zone Brussel Zuid zal de omstandigheden van het tragische incident verder uitklaren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen