De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © AP

Poetin: “Graandeal kan enkel hernomen worden als er harde garanties van Kiev komen”

Rusland kan zich pas opnieuw verzoenen met de graandeal als er “harde garanties” komen dat Kiev het akkoord respecteert. Dat maakte de Russische president Vladimir Poetin duidelijk in een telefoongesprek met zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan. Hij eist onder meer dat er een ernstig onderzoek komt naar de droneaanval die drie dagen geleden plaatsvond in de buurt van Sevastopol.

49 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    1 jaar geleden
    Het graan wordt allang weer vervoerd met schepen onder Turkse vlag. Rusland houdt zijne kak wel in, ze riskeren geen oorlog met de NATO/NAVO.
  • Tom De Vilder

    1 jaar geleden
    Inderdaad, harde garanties, dat Rusland oprot uit al het grondgebied van Oekraïne zoals erkend door de VN, stopt met drone- en raketaanvallen, de volgende 50 jaar betaalt om het land herop te bouwen, ...
  • wim helsen

    1 jaar geleden
    Dus je begint een oorlog, dan eis je nog deals van het land dat je binnenvalt ook
  • johanneke li

    1 jaar geleden
    Geen duimbreed mogen we toegeven aan die megalomane gek poetin! Hij weet wat de oplossing is; dat rusland zich volledig terugtrekt uit heel oekraine! Als ie zich daar niet bij wilt neerleggen, dan gaat hij nog veel in zijn hoekje mogen gaan huilen als een baby wanneer nog meer scheepjes en ander russisch speelgoed vernietigd wordt!
  • John Van de Vyver

    1 jaar geleden
    Deze geweldige president gelooft alleen zichzelf nog…….denk ik.