Hier trouwden Remco Evenepoel en Oumi Rayane: “Zij heeft alles geregeld, want Remco had andere zaken aan zijn hoofd”

Remco Evenepoel en Oumi Rayane huwden op vrijdag 7 oktober, maar het huwelijksfeest vond al plaats op woensdag 5 oktober. Dat gebeurde in Hove van Herpelgem in Kluisbergen. “Ja, het was bij ons”, zegt Gilles Van Hende. “Gelukkig was er niks vooraf uitgelekt en konden ze in alle rust trouwen en feesten.”

Peter Malaise

Maandag deelde Oumi Rayane enkele foto’s van haar huwelijk met wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel. Naar Marokkaanse traditie droegen de kersverse meneer en mevrouw Evenepoel prachtige Oosterse gewaden. Wie de tekst op het ronde kaartje aandachtig leest ziet 5 oktober staan.

LEES OOK. “Een traditie die we willen koesteren”: Remco Evenepoel en zijn Oumi vieren Hennadag in prachtige traditionele gewaden

Ook het bruggetje waarop het jonge koppel staat, doet een belletje rinkelen. In Kluisbergen, een echt wielrennersdorp met hellingen zoals de Oude Kwaremont, Paterberg en Kluisberg, is zo’n bruggetje te vinden. In de tuin van het Kasteel Herpelgem, tegenwoordig bekend als Hove van Herpelgem. De zaak staat in de omgeving bekend als een chique locatie voor het betere huwelijksfeest.

Onder de indruk

“Het klopt dat Oumi en Remco hier gehuwd zijn”, zegt eigenaar Gilles Van Hende. “Alles werd snel geregeld, het moest rap gaan. Oumi vertelde ons dat zij een oproep gedaan heeft op sociale media met de vraag waar er leuke huwelijkszalen waren. Een vriendin heeft ons als referentie doorgegeven. Na haar bezoek ging het snel, ze was onder de indruk. Zij heeft alles geregeld, Remco was bezig in de Vuelta. Hij had andere zaken aan zijn hoofd.” (Lees verder onder de Instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We zijn zeer blij dat er niks vooraf uitgelekt was”, vervolgt Van Hende. “Als je zag hoeveel mensen er op de Grote Markt van Brussel stonden… hun feest is een privéaangelegenheid, het was niet de bedoeling dat iets vooraf bekend werd zodat supporters langskwamen. Van op straat kan je niks zien, het was ook middenin de week en voor hun huwelijk voor de burgerlijke stand. Nu ze de foto’s delen, kan ik bevestigen dat het bij ons was.

“Het was een mooi feest, meer mag en wil ik daar niet over kwijt. Het is zeker leuk voor Kluisbergen dat de wereldkampioen daar trouwde. Midden het wielrennen, zeg maar. Ook voor ons is het een eer om dat feest te hebben mogen organiseren”, aldus een gelukkige eigenaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER