©  BELGA

Zizou Bergs geeft bij comeback meteen weer op uit vrees voor terugval: “Niet het moment om risico’s te nemen”

Zizou Bergs (ATP 137) is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het  Challengertoernooi in het Italiaanse Bergamo (hardcourt/45.730 euro). De 23-jarige Bergs gooide de handdoek in zijn wedstrijd tegen de 28-jarige Brit Liam Broady (ATP 157). Hij had de eerste set verloren met 7-5 en stond 4-1 achter in de tweede.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

Bergs maakte in Bergamo zijn comeback in competitie na een buikspierblessure. Daardoor miste hij onder meer de European Open in Antwerpen.

“Het was een bevredigend wederoptreden voor Zizou, die een solide eerste set speelde”, schrijft zijn vader Koen Bergs op Twitter neer. “Uit angst voor dezelfde blessure durfde hij niet meer opslaan. Het leek op een spierblessure, maar jullie begrijpen dat het niet het moment is om risico’s te nemen. Het was een wijze beslissing”, voegde Bergs senior er nog aan toe. “Luisteren naar je lichaam en mentaal helder zijn, zijn troeven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Broady speelt in de achtste finales tegen de Italiaan Matteo Arnaldi (ATP 140) of het Franse vierde reekshoofd Grégoire Barrère (ATP 93).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer