AHK
Volledig scherm
© AHK

Dure energie legt productie van laminaat in Wielsbeke drie weken stil: duizend werknemers tijdelijk werkloos

Unilin legt de productie van laminaat in het West-Vlaamse Wielsbeke tijdens de herfst- en kerstvakantie drie weken stil. Duizend werknemers worden tijdelijk werkloos. Dat meldt ‘De Tijd’.

  1. Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigingen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”
    PREMIUM

    Voor­uit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigin­gen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”

    Zij is de nieuwe leading lady van Vooruit. Hij de voormalige voorzitter van de partij, die ervoor zorgde dat zij destijds een kans kreeg en zelf mikt op de burgemeesterssjerp in Oostende. Melissa Depraetere en John Crombez zijn, aan de vooravond van 1 mei, dezer dagen samen op schok om campagne te voeren voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen. “Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek tegenwoordig compleet zoek raakt.” Een dubbelgesprek over de stembusslag én over elkaar. “Melissa’s inhoud is scherp... en ze heeft humor.”
    Harelbeke, Waregem
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.