©  Foto Leo Vogelzang VOF

Vijftig Oranjefans trekken met gratis WK-tickets naar Qatar in ruil voor promotie: “De accommodaties zijn gewoon te duur”

Opmerkelijk nieuws vanuit het Nederlandse kamp in aanloop naar het WK voetbal in Qatar. Vijftig fans mogen op kosten van de organisatie naar het wereldkampioenschap, WK-tickets en accommodatie incluis. In ruil daarvoor moeten de fans op sociale media promotie maken.

Maarten Vanhoof
Bron: NOS

Een enigszins opmerkelijke deal, maar wel met een belangrijke voorwaarde. De fans moeten zich aan de Code of Conduct houden die ze ondertekend hebben. Dit houdt in dat ze uitsluitend positieve bijdragen mogen leveren en ‘beledigende’ reacties van derden rapporteren. Kwestie van het gastland niet in een nog negatiever daglicht te brengen.

Want naar de reden van deze actie van de WK-organisatie moet niet ver gezocht worden. Qatar heeft het niet al te nauw genomen met de mensenrechten bij de bouw van de verschillende gloednieuwe stadions. Het kan dus wel wat positieve reclame gebruiken. Ook de behandeling van vrouwen in de Golfstaat doet de wenkbrauwen fronsen.

Dure accommodaties

Ook enkelen van de vijftig ‘gelukkigen’ hebben deze twijfel, maar zij denken vooral aan het hoge bedrag dat ze nu niet moeten ophoesten om de oversteek naar Qatar te bekostigen. “De accommodaties zijn er gewoon te duur”, spreekt een Oranje-supporter. “We kunnen ze als gewone fans niet betalen. Natuurlijk heb ik ook mijn bedenkingen, maar als je zo gaat denken, kan je nergens meer naar toe.”

Een andere fan verwoordt het als volgt: “Als je het verschil wil maken in zo’n land, kun je dat alleen doen door ernaartoe te gaan.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer