HLN
Volledig scherm
PREMIUM
HLN © HLN

ONZE OPINIE. “Beleidspartijen hebben te lang gezwegen over migratie. Men dacht dat het zoals het gat in de begroting wel vanzelf zou verdwijnen”

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert werd door sommigen weggehoond met zijn ‘vol is vol’-uitspraak over de asielopvang in België. Want een slogan van Vlaams Belang, en die partij triomfeerde. “Dat komt omdat beleidspartijen te lang hebben gezwegen over migratie”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Vol is vol impliceert wel dat politici er niets aan kunnen doen. Er zijn er te veel: sorry voor de volgende kwetsbare in de rij. Het is gewoon het gevolg van een kaduuk Europees migratiesysteem.”

74 reacties

  • Frank Louman

    1 jaar geleden
    Als we iedereen binnen Belgie nog een toekomst willen bieden dan moeten we onmiddelijk stoppen met nog mensen Belg te maken en zorgen dat alle anderen integreren. Binnenkort rellen in Brussel vanuit elke gemeenschap.
  • Jozef Vermeulen

    1 jaar geleden
    Door het cordon sanitaire, wat door een Groene is bedacht, doen de politieke partijen het tegenovergestelde wat Vlaams Belang doet/zegt. Dit is het resultaat daarvan.
  • karel jens

    1 jaar geleden
    Dat weet elke Belg met een beetje gezond verstand al 50 jaar. Wat mij interesseert is: "Lachaert, wat ga je er concreet aan doen?" En toen werd het ijzingwekkend stil...
  • Patrick Van Goubergen

    1 jaar geleden
    de bevolking weet dit al 50 jaar
  • Emiel Van Roost

    2 jaar geleden
    Hoe zpu iemand ooit hebben kunnen denken dat het migratie probleem vanzelf zou opgelost worden? Dat is onzin.