Rusland heeft de afgelopen weken zijn raket- en droneaanvallen op Oekraïne opgevoerd, waarbij de energievoorziening vaak het doelwit is.
Volledig scherm
Rusland heeft de afgelopen weken zijn raket- en droneaanvallen op Oekraïne opgevoerd, waarbij de energievoorziening vaak het doelwit is. © Getty Images

Kiev bereidt zich met verwarmingspunten voor op koude winter vol “energieterreur”

Autoriteiten in de Oekraïense hoofdstad Kiev werken aan de installatie van verwarmingspunten in de stad voor het geval het stadsverwarmingssysteem wordt uitgeschakeld door aanhoudende Russische aanvallen. “In het ergste geval is er helemaal geen elektriciteit, water of stadsverwarming meer”, schrijft burgemeester Vitali Klitschko op Telegram. “Voor dat scenario bereiden we meer dan 1.000 verwarmingspunten in onze stad voor.”

12 reacties

  • Dirk Molin

    1 jaar geleden
    Tijd om de Rus aan te vallen breekt aan.
  • Kim Jaspers

    1 jaar geleden
    Wees realistisch.. allemaal goed en wel maar vredesgesprekken houden met een dictator als Poetin en zijn eisen zijn onmogelijk in deze situatie. De Russen moeten daar weg .. punt uit.
  • Eric Roeloffzen

    1 jaar geleden
    Zelensky heeft alles onder controle en inderdaad zijn motto "we vechten tot de laatste man", is bijna werkelijkheid geworden. Velen zijn hem dankbaar.
  • Marnix Lahorte

    1 jaar geleden
    De wereld is een circus en Poetin is de clown. Wij kijken toe en betalen het gelag.
  • swa wuyts

    1 jaar geleden
    Er worden veel te veel woorden verspild. De economische sancties deren hem niet. Zijn entourage heeft dezelfde allures. De VN brabbelt wat maar laat gedijen. Misschien de naasten van deze schurken viseren die in vele Europese steden een luxe leven leiden, terwijl hun vaders dood en verderf zaaien, folteringen laten uitvoeren, kinderen laten omkomen door gebrek aan primaire behoeften. Niets heeft tot hiertoe geholpen dat monster en zijn entourage te stoppen.