Man krijgt 4 jaar cel voor aanslag op zaak van Antwerpse interieurarchitect

Een Nederlandse man is veroordeeld tot vier jaar cel voor de aanslag op de zaak van een Antwerpse interieurarchitect. De aanslag vond 4 jaar geleden plaats op het Antwerpse Zuid. De politie vond 25 kogelhulzen. Waarom de zaak onder vuur werd genomen, is nooit duidelijk geworden.

De aanslag op de zaak van de interieurarchitect werd gepleegd op 1 oktober 2018. Om 3u25 's nachts werd er met een of meerdere automatische vuurwapens op het uitstalraam van de zaak op de Vlaamsekaai in Antwerpen geschoten. In totaal zijn er 25 kogelhulzen aangetroffen. De architect was tijdens de feiten aanwezig in het pand.

Twee auto's met Nederlandse nummerplaten kwamen in beeld tijdens het onderzoek: een BMW van de beklaagde en een Peugeot van zijn vader. De man had de BMW gehuurd en bij die verhuurfirma twee gsm-nummers achtergelaten. Een van die nummers is gecapteerd door een zendmast op de plaats van de feiten en zo kon de politie de Nederlander identificeren.

De beklaagde leverde een actieve bijdrage, minstens stelde hij een voertuig ter beschikking
Procureur, correctionele rechtbank Antwerpen

De man ontkende zijn betrokkenheid en verklaarde tegenover de politie dat hij de wagen van zijn vader had uitgeleend aan enkele Amsterdamse mannen. Namen gaf hij niet. De rechter vond dat hij wel degelijk een rol speelde bij de aanslag. "De beklaagde leverde een actieve bijdrage, minstens stelde hij een voertuig ter beschikking", volgens de procureur.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de man nu veroordeeld tot vier jaar cel en een geldboete van 1.600 euro. De interieurarchitect stelde zich burgerlijke partij en kreeg een morele schadevergoeding van 2.500 euro toegekend. Waarom zijn architectenzaak onder vuur werd genomen, is nooit duidelijk geworden.

Meest gelezen