Hollandse Hoogte/Philip Vanoutrive

70 varkens vallen in een aalput in Brugge

In een varkensboerderij in Sint-Pieters bij Brugge zijn 70 varkens in een aalput terechtgekomen. Dat gebeurde toen een binnenmuur van een stal het begaf. De dieren zullen geëuthanaseerd worden.

Het incident deed zich woensdag rond 7 uur voor op een landbouwbedrijf in de Spreeuwenstraat in Brugge en dat was niet de eerste keer. Maandagavond stortte al eens een binnenmuur van de stal in. Zo'n 200 varkens konden toen met behulp van de brandweer gered worden. Enkele dieren overleefden het niet. Groot was de verbazing van de landbouwer, toen hij woensdagmorgen de stal binnenging en zag dat ook een tweede binnenmuur het begeven had. Ook de betonnen vloer van de stal was ingestort, waardoor 70 varkens in de aalput terechtgekomen waren.

Radio 2

De landbouwer belde opnieuw de brandweer op. De brandweerlieden konden met verenigde krachten opnieuw het grootste deel van de varkens naar buiten brengen. Maar voor de dieren in de aalput kon geen hulp meer baten. De stabiliteit van de stal en de hoge concentratie aan gevaarlijke dampen maakten het te gevaarlijk voor de reddingswerkers om naar binnen te gaan. Volgens de brandweer zullen de varkens in de aalput noodgedwongen geëuthanaseerd en afgevoerd worden.

Meest gelezen