Ballistische raketten worden getoond tijdens een militaire parade in Moskou.
Volledig scherm
Ballistische raketten worden getoond tijdens een militaire parade in Moskou. © AP

Russische militaire leiders hebben gesproken over het gebruik van kernwapens volgens de VS

Volgens ‘The New York Times’ hebben hooggeplaatste Russische militaire functionarissen gesproken over scenario’s voor een mogelijke inzet van kernwapens in Oekraïne. De gesprekken hebben aanleiding gegeven tot bezorgdheid dat de Russische dreigementen om kernwapens te gebruiken toch serieuzer moeten worden genomen. Volgens de krant is de regering-Biden hierdoor gealarmeerd.

88 reacties

  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Wie weet het nog wel in het Kremlin ??, Iedereen praat maar op . Soldaten worden niet betaald en sooitje van Wagner huurlingen wel
  • jaak wittouck

    1 jaar geleden
    Er werd niet besproken het te doen , maar indien nodig HOE en WAAR het te doen.
  • Chris Ysebaert

    1 jaar geleden
    Het moet nu onderhand toch al wel duidelijk zijn dat het Russische leger een zootje ongeregeld is dat uitgerust is met proppenschieters. Hun kernwapens zijn daarbij slecht onderhouden. Het gezichtsverlies moet enorm zijn en daar schuilt het gevaar. Als ze een kernwapen gebruiken dan zal dat niet zijn om de oorlog te winnen maar om hun gekrenkte trots te wreken.
  • Kato De Cock

    1 jaar geleden
    Iris: Het klopt dat mensen op deze site vooral Rusland willen terugdringen, ook al levert dit risico's op voor Europa. Maar net als ik, spreken deze mensen uit een sterk rechtvaardigheidsgevoel, denk ik. Ook al klinkt het oog om oog, tand om tand. Het gaat er over dat Rusland ongeoorloofde zaken doet met vele oorlogsmisdaden en dat zij in eerste instantie niks mee mogen winnen en in tweede instantie eigenlijk gestraft moeten worden.
  • Rudi Pieters

    1 jaar geleden
    Dat ze het maar gauw bijleggen zou graag nog wat leven stoere praat verkopen kan iedereen tot het zover is Ai ai