Het is niet allemaal slecht nieuws. Een aantal landen in Europa is zeer succesvol geweest in het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. (Illustratiefoto)
Volledig scherm
Het is niet allemaal slecht nieuws. Een aantal landen in Europa is zeer succesvol geweest in het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. (Illustratiefoto) © Getty Images

Nieuw rapport: temperatuur in Europa stijgt tweemaal zo snel als wereldwijd gemiddelde

De gemiddelde temperatuur in Europa is in de afgelopen 30 jaar dubbel zo snel gestegen als het wereldwijde gemiddelde en is de hoogste van alle continenten. Als de opwarmingstrend doorzet, zullen uitzonderlijke hitte, bosbranden, verwoestende overstromingen en andere gevolgen van de klimaatverandering een steeds zwaardere tol eisen van de samenleving, de economie en de ecosystemen. Dat staat in een nieuw rapport van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO).

15 reacties

  • JOANNES HOSTE

    1 jaar geleden
    Werner Van den Broeck, de bijdragen van de mens aan de opwarming is enorm. Maar de oorzaken zijn vooral de verstening van Europa. Heel de BENLUX is 1 warmte muur, die koude luchtstromen tegenhoud.
  • alfons schouwaerts

    1 jaar geleden
    Dus alleen europa warmt op, dat is uitstekend nieuws voor een regio zonder gaswinning. Hebben het dan ook niet meer nodig, leve de opwarming
  • Werner Van den Broeck

    1 jaar geleden
    Hiermee wordt onomstotelijk bewezen dat de klimaatopwarming absoluut niet te wijten is aan de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer, maar dat de opwarming gewoon een gevolg is van het feit dat de Aarde warme en koude fases kent en dat we nu duidelijk sinds enkele decennia in een warme fase zitten. De bijdrage van de mens aan de klimaatopwarming is dus minimaal of zelfs verwaarloosbaar.
  • Jean Donny

    1 jaar geleden
    Niks nieuws zeker? Ooit kwam de zee tot omgeving Aarschot.
  • piet devlieger

    1 jaar geleden
    Het heeft voordelen. De energierekening wordt minder zwaar en Europa wordt minder aantrekkelijk voor migranten. En wie weet emigreren er nog een pak Europeanen zodat de overbevolking daalt.