©  Kris Van Exel

Wonderkind Laurent Simons (12) gaat doctoreren aan prestigieus Duits instituut

Een nieuw hoofdstuk breekt aan in de academische carrière van de nog steeds maar 12 jaar oude Laurent Simons uit Oostende. Enkele maanden nadat de hoogbegaafde jongen zijn masterdiploma in de fysica heeft behaald, begint hij aan een doctoraat aan het prestigieuze Max Planck-instituut.

Guy Stevens

Het parcours van de hoogbegaafde Laurent Simons (12) uit Oostende lijkt te gek voor woorden. Op zijn zesde zat zijn basisschool erop, drie jaar later - op zijn negende - begon hij zijn universitaire studies en in juli behaalde hij op zijn twaalfde zijn masterdiploma in de fysica.

Nu breekt een nieuw hoofdstuk aan. Simons gaat aan zijn doctoraat beginnen aan het prestigieuze Max Planck-instituut. Hij had daar ook stage gedaan in de onderzoeksgroep Attoworld in München, waar hij met wereldvermaarde proffen onderzoek deed naar lasers om kanker te detecteren in het bloed van mensen. “En hij is daar graag”, zegt vader Alexander. “Dus hij blijft daar.”

Waar het doctoraat van zoonlief over zal gaan, houdt vader Simons liever nog even voor zich. “Het wordt een combinatie van chemie, geneeskunde en fysica en hij zal dag in dag uit in labo’s zitten.” Laurent beperkt zich niet graag tot één onderzoeksveld, dus is dit ideaal voor hem. “En hij krijgt de tijd die hij nodig heeft om het tot een goed einde te brengen. Hij kan zich tijdens die periode in die drie velden verdiepen, dat is prachtig.”

De ouders zijn heel fier op hun zoon, zegt papa Alexander. “Maar dat waren we hiervoor ook al, hoor. We gaan hem de komende maanden en jaren zo goed als we kunnen steunen en ondersteunen.” Dat betekent ook: in Duitsland er voor hem zijn. “Dat doen we in een beurtrol. Nu eens ben ik bij hem, dan zijn mama of zijn grootouders. We proberen af te wisselen. De hele familie draagt bij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer