MARNIK AERTS

Vier jongeren tussen 12 en 16 bekennen twee brandstichtingen in Puurs- Sint-Amands  

Vier tieners, allemaal tussen 12 en 16 jaar oud, hebben bekend dat ze achter twee uitslaande branden zitten in Puurs-Sint-Amands. De verdachte branden woedden eergisteren en gisteren in een leegstaand huis en een chalet. 

De vier jongeren die gisteren zijn opgepakt bij een uitslaande brand in een chalet in Puurs-Sint-Amands, hebben bekend dat zij verantwoordelijk zijn voor die brand en een brand die eergisteren in de gemeente woedde. Maandagavond brak er brand uit in een leegstand pand aan de Emile Verhaerenstraat. De zware uitslaande brand legde de zolder van het pand in as. 

Nog geen 24 uur later moest de brandweer opnieuw uitrukken naar een verdachte brand. Ditmaal stond een chalet in een bos in de omgeving van de Reststraat in lichterlaaie. Vier jongeren die in de buurt rondhingen op het moment van de brand, werden opgepakt. Het viertal, tussen 12 en 16 jaar oud, heeft nu dus bekend dat ze achter beide branden zitten. Na verhoor mochten ze beschikken maar de brandstichtingen krijgen nog een staartje. Daar moet het parket over beslissen.

Meest gelezen