Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © HLN

ONZE OPINIE. “Niet alleen de Vlaamse regering staat voor een boerenkrijg, ook N-VA als partij”

Het mestactieplan van Zuhal Demir (N-VA) zorgt voor wrevel. Bij de boeren. Bij CD&V. Bij Open Vld. “Maar ook N-VA staat als partij voor een boerenkrijg”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “De strijd voor de natuur van Demir komt stilaan op ramkoers met het conservatieve DNA van de partij. Het platteland, waar de Vlaming werkt, spaart en huivert van al te veel betutteling. Ook voor N-VA geldt: boer, let op uw ganzen.”

138 reacties

  • Geert Verschelde

    3 maanden geleden
    We staan aan de naderende vooravond van verkiezingen. En dan worden nogal wat schuld doorgestuurd naar andere partijen dan de hunne. Ik volg nogal sterk de Europese en de Federale politiek, en daar zie ik dat vele partijen uit de Federale regering ook aan de Europese knoppen zitten. Die Europese normen, mee gestemd door heel wat van onze Federale regeringspartijen, moeten door de Vlaamse bewindsploeg omgezet worden in wetgeving, op straf van gemis aan Europese centen. Schiet dus niet op pianist.
  • Urbain Verleye

    1 jaar geleden
    Els Martin, Zijt blij dat de boeren hun steentje bijdragen aan de uitvoer want zonder uitvoer ook geen invoer en wat is dit land zonder invoer ? Dan kunnen morgen al direct onze auto laten stilstaan! De schuld ligt bij de overbevolking van dit land maar dat mag niet gezegd worden of je wordt al als extreem rechts beschouwd.
  • Mady Vermeulen

    1 jaar geleden
    Niet alleen de N-VA zal oogsten wat ze gezaaid heeft. ALLE vivaldipartijen wacht hetzelfde lot. Of erger! Zeker de partij van de premier. Zowel aan de manier waarop De Croo tegenwoordig in beeld wordt gebracht door de media, maar ook in de opiniestukken is te merken dat de hoogdagen van de ex.stekkertrekker van de VLD voorbij zijn.
  • Gerrit defreyne

    1 jaar geleden
    Demir gebruikt de grove borstel. Tabula rasa. Iedereen moet er aan geloven. Vlaanderen gaat het klimaat redden. Maar in de wereld wordt iedere dag een stuk regenwoud gekapt dat minstens de grote van Vlaanderen bedraagt. Vliegtuig reizen nemen toe. Prive vluchten met jets zijn niet meer te tellen. We versmachten in het verkeer. Maar het ligt aan de varkens en aan de koeien die moeten als het kan of niet kan er uit. Van grootheidswaanzin gesproken!
  • Dirk BERX

    1 jaar geleden
    De enige vaststelling die ik kan maken is: als een Vlaamse NVA minister een onpopulaire maatregel neemt voor de Vlaamse bevolking, dan is dit de schuld van Europa. Iets wat voor een niet NVA minister niet van toepassing is. Ook al hebben de twee Vlaams nationalistische partijen samen evenveel Europese zetels, dan CD&V, Vooruit, Open VLD en Groen samen !