Videospeler inladen...

Straat in Wilrijk opnieuw opgeschrikt door explosie, Nederlandse politie kan dankzij camerabeelden verdacht voertuig onderscheppen

In Wilrijk heeft zich vannacht opnieuw een explosie voorgedaan in de Pieter Van Passenstraat. De geviseerde woning en ook enkele geparkeerde voertuigen in de omgeving liepen schade op. Dankzij een mobiele bewakingscamera die sinds dit weekend in de straat werd geplaatst, kon al meteen een verdacht voertuig onderschept worden in Nederland. Intussen zijn in Nederland twee verdachten opgepakt.

Rond 2 uur vannacht is er opnieuw een ontploffing geweest in de Pieter van Passenstraat in Wilrijk. De toegangsdeur van die woning raakte beschadigd. Het labo is ter plaatse om uit te zoeken welk explosief er gebruikt zou kunnen zijn en de federale gerechtelijke politie zal de zaak onderzoeken, aldus een woordvoerder van de politie.

Afgelopen weekend was er al een explosie in dezelfde straat. Toen werd de woning van een bejaarde dame getroffen, volgens het parket ging het om een vergissing. 

Volgens buren werd er een verdacht voertuig opgemerkt met Nederlandse nummerplaat. Dat voertuig zou toen met gedoofde lichten zijn weggereden.

Na dat incident heeft de politie een mobiele bewakingscamera in de straat geplaatst. Die camera staat recht tegenover de woning die vannacht werd geviseerd. Mede door die camerabeelden kon de politie een verdacht voertuig in beeld brengen, dat later vannacht door de Nederlandse politie werd onderschept.

Er zijn twee verdachten opgepakt, twee Nederlandse mannen van 22 en 27 jaar. De onderzoeksrechter zal hun overlevering aan ons land vragen.

BEKIJK - Politieonderzoek na explosie in Wilrijk:

Videospeler inladen...

Meest gelezen