©  Netflix

Netflix toont indrukwekkende speech van Lionel Messi voor de finale van de Copa America: “God heeft gewild dat we Brazilië hier verslaan”

Er komt een Netflix-documentaire over de Copa America-winst van Argentinië vorig jaar. Om die te promoten is een trailer vrijgegeven waarin te zien is hoe aanvoerder Lionel Messi zijn ploegmakkers toespreekt voor de finale tegen Brazilië.

Michael Van Damme

Lionel Messi schuwde voor de finale tegen thuisland Brazilië de grote woorden niet. De Argentijnse voetbalster had het niet over tactiek, maar sprak zijn ploegmakkers van een groter, goddelijk plan.

Argentinië klopte de Brazilianen in het legendarische Braziliaanse Maracana-stadion met 1-0 dankzij een doelpunt van Angel Di Maria. Het was Messi’s eerste trofee met de nationale ploeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We hebben nu 45 dagen onze families niet gezien, jongens”, zei Messi in de kleedkamer. “We hadden een doel en we zijn er één stapje van verwijderd. Er bestaat niet zoiets als toeval. Weet je wat? Dit tornooi moest in Argentinië gespeeld worden, maar God bracht het naar hier. God bracht het naar hier zodat we de trofee in het Maracana-stadion in de lucht zouden kunnen steken, zodat het nog mooier zou zijn voor iedereen. Dus laten we naar buiten gaan met vertrouwen en kalmte, want we nemen de trofee mee naar huis.”

De Copa America had in 2020 moeten plaatsvinden in Colombia en Argentinië, maar werd uitgesteld tot vorig jaar en verplaatst naar Brazilië door de coronapandemie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer