Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Opnieuw explosie in Wilrijk, politie vat twee verdachten in Nederland

De Pieter Van Passenstraat in Wilrijk werd opnieuw opgeschrikt door een explosie.Beeld Marc De Roeck

In Nederland zijn twee verdachten gevat voor de aanslag op een woning in het Antwerpse district Wilrijk deze nacht. Dat bevestigt het Antwerpse parket. De twee zaten in een wagen die door de politie kon worden onderschept op basis van camerabeelden in de buurt van de aanslag.

Bij de aanslag werd een explosief naar een woning gegooid in de Pieter van Passenstraat. Er vielen geen gewonden, maar er is wel materiële schade aan de voordeur van het geviseerde pand, het raam van de woning ernaast en enkele geparkeerde voertuigen in de straat. Het labo kwam ter plaatse om uit te zoeken welk explosief er zou kunnen gebruikt zijn.

Afgelopen weekend werd Wilrijk ook al opgeschrikt door een explosie in dezelfde straat. Toen werd de woning van een bejaarde dame getroffen en ging het volgens het parket om een vergissing. Volgens buren werd er een verdacht voertuig opgemerkt met een Nederlands kenteken. Dat voertuig zou toen met gedoofde lichten zijn weggereden, schrijft de VRT. Na de aanslag plaatste de politie een camera recht tegenover de woning die nu is getroffen.

Op de camerabeelden zag de politie na de aanslag van woensdagnacht hoe een auto met Nederlandse nummerplaat wegreed net na de feiten. “De wagen kon net voor Breda onderschept worden door de Nederlandse politie”, stelt het parket. “De betrokkenheid van de twee inzittenden, twee Nederlandse mannen van 22 en 27 jaar, wordt volop onderzocht.” Aan Nederland zal de overlevering van de verdachten worden gevraagd.

Het parket heeft intussen een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid bij nacht, inbreuk op de wapenwet en criminele organisatie. Een mogelijke link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

Opnieuw explosie in Wilrijk, politie vat twee verdachten in Nederland
Beeld Marc De Roeck

Bekijk hieronder de beelden van de explosie afgelopen weekend.

Video wordt geladen...