© Reuters

Ex Johnny Depp heel eerlijk over haar biseksualiteit

De Amerikaanse actrice Amber Heard (30), ex-vrouw van Johnny Depp, spreekt voor het eerst heel openhartig over de moeilijke 'coming out' van haar biseksualiteit. "Als actrice werd me zelfs afgeraden om daar eerlijk over te zijn."

elvh

Op een symposium in New York, georganiseerd door The Economist, praat Amber Heard, de Amerikaanse actrice en ex van Johnny Depp voor het eerst heel eerlijk over haar biseksualiteit. De 'coming out' was niet makkelijk, geeft ze toe, zeker niet omdat ze na haar bekentenis in 2010 in een echte mediastorm terechtkwam.

"Ik heb me nooit speciaal of anders gevoeld, en daarom heb ik het altijd vreemd gevonden dat ik een 'bekentenis' moest afleggen. Dat ik zowel op mannen als vrouwen viel, vond ik niet bijzonder. Ik heb me pas anders gevoeld toen ik mijn ex Tasya Van Ree meenam naar een event in 2010. Tot dan was nooit iemand geïnteresseerd geweest in mijn partners." Toen de actrice daar eerlijk toegaf dat Tasya haar toenmalig liefje was, een vrouw dus, kwam ze ongewild in een mediastorm terecht.

Amber Heard, 'de lesbienne'

"Plots kreeg ik een label opgespeld. Ik was 'biseksueel'. Dat vond ik bijzonder vreemd. De actrice Amber Heard, werd plots de lesbienne Amber Heard."

De actrice geeft ook nog toe dat verschillende mensen uit Hollywood haar altijd hebben gewaarschuwd voor haar 'coming out' omdat dat haar carrière geen goed zou doen. "En dat is ook het geval geweest", geeft ze toe. "Het was echt wel lastig. Maar ik ben toch mezelf gebleven en ben gewoon eerlijk geweest, hoewel iedereen me dit dus had afgeraden. Weet je dat er zelfs regisseurs bang waren dat ik geen heterovrouw zou kunnen spelen in een romantische film? Watch me, zei ik. En ik heb het gewoon gedaan."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer