Experts Joannes Laveyne (UGent) en Jilles van den Beukel (HCSS) voorspellen nog enkele jaren van dreigende gastekorten en hoge energieprijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Experts Joannes Laveyne (UGent) en Jilles van den Beukel (HCSS) voorspellen nog enkele jaren van dreigende gastekorten en hoge energieprijzen. © Shutterstock / Emy Elleboog / RV

Internationaal Energie Agentschap waarschuwt voor gastekort in Europa volgende winter: “Échte verlichting komt er pas tegen 2025"

Het zal niet volstaan om één winter kou te lijden om door deze energiecrisis heen te komen. Komende jaren wordt het zo mogelijk nóg uitdagender om een gastekort te vermijden. Met aanhoudend hoge prijzen tot gevolg. De recente daling van de gasprijzen en de ongewoon zachte temperaturen “mogen niet leiden tot al te optimistische conclusies”, waarschuwt het Internationaal Energie Agentschap.

36 reacties

  • Petrus Dijkzeul

    1 jaar geleden
    De waarheid het is gewoon dat Europa niet zonder (goedkoop) Russisch gas kan, waar Europa decenia's zijn florerende economie aan te danken had. Europa heeft zich heel zwaar onderschat door te denken dat men zonder Russisch gas kan, nu geen der alternatieven kan aan de vraag naar gas gaan voldoen, zo de waarschuwing het internationaal energie agentschap is volkomen juist.
  • William Lambrecht

    1 jaar geleden
    Hopelijk worden de geesten van die experts eens verlicht zodat ze ophouden de mensen schrik aan te jagen. Misschien stoppen met hun te betalen.
  • Franky Malfliet

    1 jaar geleden
    Hoe zit het eigenlijk met die gigantische winsten die ze zouden bekomen die geweldig pratende maar van niks in huis brengende regering?
  • Patrick Symons

    1 jaar geleden
    Kan iemand de regering dwingen om hun plannen om gascentrales te laten bouwen definitief op te bergen of gaan we nog een massa geld verspillen?
  • Monique Asaert

    1 jaar geleden
    Het is om de prijzen nog maar eens op te drijven.