Bij VTM blikt men al vooruit op de feestdagen met het nieuwe programma ‘Mijn Beste Kerst Ooit’. © VTM 

Om ter best Kerstmis vieren in VTM-programma ‘Mijn beste kerst ooit’

Halloween is nog maar net voorbij, maar VTM begint al aan de voorbereidingen van het kerstfeest. Binnenkort pakt de zender uit met ‘Mijn Beste Kerst Ooit’, een programma dat zich nog het best laat omschrijven als “‘Komen Eten’ voor kerstfreaks”. Vier duo’s zullen wekelijks alles in de strijd gooien om het beste kerstfeest ooit te organiseren.

Wout Desmytere en Dennis Van Goethem

Op het eindresultaat is het wachten tot december, maar de opnames van Mijn Beste Kerst Ooit gingen recent van start. Een programma vol “fancy kerstballen, glamoureuze kostuums en grote kerstgekte”. Elke week gaan vier duo’s die verzot zijn op Kerstmis de strijd met elkaar aan. Allemaal zijn ze ervan overtuigd dat ze het beste kerstfeest ooit kunnen organiseren. Om dat te bewijzen gaan ze om de beurt bij elkaar langs. Nadien wordt elke avond beoordeeld op het vlak van versiering, menu en traditie. Wie het beste scoort, is de winnaar.

Het concept heeft veel weg van het ter ziele gegane Komen Eten, of het zomerprogramma Met Vier in Bed met een kerstsausje. Al lijkt het programma vooral een Vlaamse versie van Mijn Kerst is de Beste, een Nederlands realityprogramma rond dezelfde insteek dat werd gepresenteerd door het inmiddels gescheiden televisieduo Frank Jansen en Rogier Smit. In de versie van VTM zal er echter geen host in beeld komen. Afgelopen zomer startte de zender al met de zoektocht naar geschikte kandidaten.

“Geen idee is té gek”, verzekert VTM. “Van over the top shows, veel blingbling en zelfs laserstralen en kledingwissels, eekhoorns en foute kersttruien.” Tussendoor mogen de duo’s uiteraard vertellen waarom ze helemaal weg zijn van de kerstperiode en waarom net die feestdag dat tikkeltje specialer is dan alle andere. Wedden dat we straks Mariah Carey horen in de begingeneriek?

‘Mijn Beste Kerst Ooit’ is later dit jaar te zien op VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer