Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V)
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) © Photo News, Getty images

Van Peteghem vraagt advies over afschaffen fiscale vrijstelling van spaarboekje

De Europese Commissie en een arrest van het Hof van Cassatie dwingen de federale regering om de fiscale vrijstelling van spaarboekjes te herbekijken. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

51 reacties

  • peeters jos

    1 jaar geleden
    Dit is ook maar een ooglapje. Iemand al eens berekend hoeveel rente men reëel krijgt?! Om aan die vrijstelling te komen moet je al miljoen en meer op je spaarrekening hebben staan. Dat dit maar snel wordt afgeschaft, samen met al die dwaze subsidies en sociale tarieven; en dat men eindelijk die huurinkomsten eens als loon belast en arbeid minder belast op alle inkomensschalen. Een eerlijker systeem begint bij een simpeler systeem, en een systeem waarbij hard werken loont.
  • Jurgen Herbert

    1 jaar geleden
    Mensen toch; Van Peteghem (CD&V) beslist hierover niet alleen maar moet ieder voorstel voorleggen aan de ministerraad. Dus niet enkel de CD&V beslist hierover maar de ganse VIVALDI-regering met name de liberalen op kop, de christendemocraten, de groenen als de socialisten!
  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    Voila mensen , kies maar voor de leugens van CD&V met Crevits op kop . Ze beliegen je van vanaf dag 1 . Kies er voor , ze halen de laatste cent uit je zakken, ze kunnen niet verdragen dat je een extra cent hebt voor je oude dag, ze nemen je alles af . En kies maar voor CD&V en boegbeeld en ontvluchter Crevits die nooit enige verantwoordelijkheid heeft genomen voor haar kiezers .
  • Jennifer Peeters

    1 jaar geleden
    Van Peteghem. Wij zullen eens advies vragen om het leefloon en kindergeld te belasten. Misschien kan jij eens beginnen met het goede voorbeeld te geven. Waarom moeten ministers met een schandalige wedde er nog kindergeld bovenop krijgen?
  • Gino Sinnesael

    1 jaar geleden
    Onvoorstelbaar! Terwijl ze in het buitenland blijven sinterklaas spelen, gaan ze elke steen omdraaien om de eigen bevolking meer belastingen te doen te betalen. Rechtstreeks of onrechtstreeks. Ik betaal als gepensioneerde nog steeds een 'solidariteitsbijdrage' (ingevoerd in 1994 door Dehaene, maar nooit afgeschaft!), terwijl ik gans mijn leven alle mogelijke kassen heb gespijsd. Nieuwkomers hebben het beter. Een pure schande!