Videospeler inladen...

Opnieuw ontploffing bij huis in Berchem, dat al enkele keren doelwit was: verdachte opgepakt in de buurt

In de buurt van de Deken de Winterstraat in Berchem is iemand opgepakt, die mogelijk te maken heeft met de ontploffing van vannacht. Bij een huis in die straat, dat al verschillende keren het doelwit was van een aanslag, is opnieuw een explosie geweest. De voordeur werd beschadigd maar niemand raakte gewond. Het gerecht onderzoekt, zoals de vorige keren, of er een link is met het drugsmilieu. 

De Deken de Winterstraat in Berchem werd vannacht opnieuw opgeschrikt door een ontploffing. Die gebeurde rond 3.20 uur. Vooral de voordeur werd beschadigd en niemand geraakte gewond. In de buurt is na de feiten ook iemand opgepakt, zegt Kato Belmans van het parket. "De mogelijke verdachte is een man van 42 jaar. Hij zal vandaag ondervraagd worden en zijn betrokkenheid bij de feiten wordt onderzocht."

Het huis dat het doelwit was, werd de afgelopen maanden al verschillende keren geviseerd. Zo werd het ook al beklad met graffiti en beschoten. Er werd in de straat ook al een auto in brand gestoken. Vermoedelijk werden er ook al aanslagen voorkomen, want in de buurt werden al eens verdachten onderschept zonder dat er die keer sprake was van een aanslag.

Na de explosie van vannacht werd de straat afgezet en kwam het gerechtelijk lab ter plaatse voor een sporenonderzoek. Net zoals bij de vorige feiten onderzoekt het gerecht of er een link is met het drugsmilieu.

BEKIJK - Politie-onderzoek in Berchem:

Videospeler inladen...

Meest gelezen