Nicole van ‘Nicole en Hugo’ overleden op 76-jarige leeftijd

Nicole Josy, bekend van het zangduo ‘Nicole & Hugo’, is donderdag overleden. Dat bevestigt haar manager. Nicole werd net 76, ze overleed na een val thuis.

jvh, pom

Nicole overwon twee keer een kankerdiagnose, maar leed de laatste jaren aan de ziekte van Alzheimer. Ze kwam donderdagavond thuis ten val, en overleed thuis. “Nicole kwam donderdagavond ten val, en viel op haar hoofd”, aldus manager Philippe Draps. “Aan die verwonding is ze overleden. Haar dood heeft dus niets te maken met de ziekte van Alzheimer waaraan ze leed.”

Nicole werd op 21 oktober 1946 geboren in het Vlaams-Brabantse Wemmel, als Nicole Van Palm. In 1970 leerde ze Hugo Sigal kennen. Ze werden verliefd, en werden ook professionele partners: ze vormden een zingend duo dat in 1971 een eerste grote hit scoorde met het liedje ‘Goeiemorgen, morgen’. Ze bleven decennialang optreden, maar in 2015 namen ze definitief afscheid van het podium.

Bij Dag Allemaal reageert Hugo op het overlijden van zijn echtgenote. “Nicole was alles wat ik wou, nu is ze weg door een stom ongeluk. Ik ben ze kwijt. Ik voel me zo leeg. Na een avondje gaan eten met vrienden kwamen we thuis tegen half tien. Ik zei tegen Nicole om eerst de trap op te gaan. ‘Ga jij maar’, antwoordde ze. Ik weet niet wat er dan gebeurd is. Heeft ze zich mistrapt? Ze is achterover gevallen en had een schedelbreuk.”

Volgens de dokters konden ze Nicole nog opereren, maar ging ze niet meer kunnen bewegen en spreken. “Ze zei altijd dat ze niet wilde verderleven als een plant, dus ik...” Dan breekt Hugo helemaal. “Zo dadelijk komt de begrafenisondernemer. Ik zie er echt tegenop om nu alles nog te regelen voor ‘ons Colleke’ haar begrafenis. Gelukkig heb ik mijn vrienden die me steunen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer