Koning Charles III
Volledig scherm
Koning Charles III © REUTERS

Koning Charles trapt klimaattop af met receptie op Buckingham Palace

De Britse koning Charles lll (73) ontvangt vrijdag honderden vertegenwoordigers uit de politiek, wetenschap en het bedrijfsleven voor de aftrap van de VN-klimaattop. Die zal vanaf zondag van start gaan in Egypte.

5 reacties

  • freddy cardoen

    2 jaar geleden
    En ze hebben waarschijnlijk allemaal hun bakfiets genomen om in Buckingham Palace te geraken.
  • Anatole De Cock

    2 jaar geleden
    Geweldig toch een receptie over de klimaattop te openen. Maar ondertussen doet men niks konkreets, van veeeeele noodzakelijke extra maatregelen om het klimaat daadwerkelijk te redden.
  • Roger Poot

    2 jaar geleden
    Receptie...werken noemen ze dat bij de royals.
  • Jean Jansens

    2 jaar geleden
    Hij zal er financieel zeker niets van merken, zelfs een receptie op kosten van de belastingbetaler. Mooi voorbeeld van hoe het niet moet.
  • Tamsin Andersen

    2 jaar geleden
    Gratis eten, gratis drank, gratis hotel, gratis vermaak en tussendoor gaan ze debatteren hoe de opwarming van de aarde kan worden beheerst. Klinkt 100% oprecht, ook dat ze direct maatregelen zullen nemen, is zeer geloofwaardig. Hoe reist dit select groepje vol eigendunk naar de receptie en naar de klimaattop ? Combinatie van fiets en zeilschip waarschijnlijk.
  1. LIVE OEKRAÏNE. Rusland zet voormalig topfunctionaris Oekraïense veiligheid op lijst van gezochte personen
    LIVE OEKRAÏNE
    291

    LIVE OEKRAÏNE. Rusland zet voormalig topfunctio­na­ris Oekraïense veiligheid op lijst van gezochte personen

    Rusland heeft de voormalige secretaris van de Nationale Raad voor Veiligheid en Defensie, Oleksej Danilov, op de lijst van gezochte personen gezet. Dat meldt het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken zondag. En het Russische leger is er naar eigen zeggen in geslaagd om een nieuw dorp in het oosten van Oekraïne te veroveren: Ocheretyne in de regio Donetsk. Volgens Britse militaire inlichtingendiensten zijn ook al meer dan 465.000 Russische soldaten gedood of ernstig gewond geraakt in Oekraïne sinds de invasie op 24 februari 2022.Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Elke publieke actie kan leiden tot arrestatie”: Egypte sluit activisten op in aanloop naar klimaatconferentie

    “Elke publieke actie kan leiden tot arrestatie”: Egypte sluit activisten op in aanloop naar klimaatcon­fe­ren­tie

    De klimaattop dit jaar (COP27) zal plaatsvinden in Egypte. Een land dat niet onbesproken is om zijn mensenrechtenschendingen. De klimaattop moet nog beginnen, maar Egypte krijgt ondertussen al kritiek over het opsluiten van klimaatactivisten. Ajit Rajagopal, een Indische activist, werd opgepakt door de politie tijdens zijn staptocht van Cairo naar Sharm el-Sheikh. De arrestatie werd door een lokale mensenrechtengroepering beschreven als “illegaal”. De groepering meldde dat ondertussen al minstens 67 mensen onterecht zijn opgepakt.