©  DBA

Politie waarschuwt voor inbrakenplaag in Lanaken: extra patrouilles ingezet

Lanaken -

Lanaken kampt de laatste weken met een inbrakenplaag. De politie Lanaken-Maasmechelen krijgt meer meldingen binnen. “We zetten extra patrouilles in en proberen bewoners alert te maken.”

Olivier Simons/Johnny Geurts

De inbrakenplaag is recent gestart. De inbrekers slaan vooral in het centrum van Lanaken toe. Onder meer in de Hans Memlingstraat, Jan Van Eyckstraat, Arkstraat, Heuvelstraat en Anne Frankstraat werden feiten gemeld. “We merken inderdaad dat er een stijgend aantal inbraken en inbraakpogingen is in die buurt”, zegt Elke Neyens van de politie Lanaken-Maasmechelen. “Dat heeft onder meer te maken met het winteruur. Sinds de uurwisseling van vorige zondag wordt het vroeger donker en kunnen dieven makkelijker hun slag slaan.”

Boefjes

De buurtbewoners zijn alleszins alert na de recente inbraken. “Hier gaan alle ramen goed dicht. Ook de voordeur wordt stevig afgegrendeld met nog een extra schuifslot. Ik heb jaren op een appartement gewoond, dan is de kans op inbraken toch een stuk minder. Ik zag op Facebook dat dieven zelfs een straatlamp hebben stukgegooid. Als straks nog meer lichten worden gedoofd door de energiemaatregelingen vrees ik het ergste. Ik hoop dat de politie het hier een beetje in de gaten houdt”, vertelt een buurtbewoonster die liever niet met haar naam in de krant verschijnt. “Als die boefjes je foto zien in de krant gaan ze misschien ook nog je auto vernielen. Ja, de schrik zit er bij veel bewoners toch wel in. Op Sociale Media worden verdachte auto’s of bewegingen best ook meteen gemeld samen met een telefoontje naar de politiediensten. Ondertussen blijft het licht in ons huis aan en de hond mag vrij rondlopen. Bij het minste wat hij hoort begint hij luid te blaffen”, aldus een andere buur.

Beveiliging

De politie geeft aan, op het inbrakenprobleem te anticiperen door extra te patrouilleren in Lanaken. “Via onder meer sociale media proberen we mensen tevens alert te maken en tips te geven. Zorg voor een goede beveiliging aan je huis en geef het een bewoonde indruk. Laat de lichten bijvoorbeeld branden, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is”, aldus de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer