©  Eva Flipkens

In één nacht twee gewapende overvallen op frituur in As en tankstation in Houthalen

Houthalen-Helchteren/As -

Donderdagavond en vrijdagochtend is er zowel in een frituur in As als een tankstation in Houthalen-Helchteren een gewapende overval geweest. Telkens werd er geld uit de kassa gestolen. De politie Carma vermoedt dat er geen verband is tussen de overvallen.

Olivier Simons/Eva Flipkens/Chris Nelis

Donderdag rond 20.50 uur sloeg een overvaller toe in een frituur op de Bevrijdingslaan in As. De gemaskerde man bedreigde de uitbater en een medewerker met een mes en eiste geld uit de kassa. Nadat de uitbater hem het geld had gegeven, vluchtte de verdachte de nabijgelegen wijk in.

Zo’n zeven uren later, rond 3.40 uur, werd een Q8 tankstation op de Grote Baan in Houthalen overvallen door drie gemaskerde mannen. De medewerkster werd bedreigd met een wapen en gedwongen om de deuren van het tankstation te openen. Drie gemaskerde overvallers drongen daarna de winkel binnen. De medewerkster moest de kassa openen, waarna de daders het geld meenamen en vluchtten.

De politie Carma kwam na beide overvallen meteen ter plaatse en kamde telkens de buurt uit, maar de overvallers werden niet meer gevonden. Het onderzoek loopt nog. Hoewel de overvallen in dezelfde nacht plaatsvonden, is er volgens de politie vermoedelijk geen link tussen de twee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer