Luc Caals rouwt om verlies Nicole Sigal © ATV

Acteurs Dirk Van Vooren en Luc Caals rouwen om verlies Nicole: “Altijd plezant bij Nicoleke”

Hoe goed ben je bevriend wanneer je steevast samen nieuwjaar viert. Acteur Dirk Van Vooren en zijn gezin doen het al sinds 2004 samen met Nicole en Hugo. “Nicoleke was iemand bij wie het altijd plezant vertoeven was, dat voelde ik van bij onze eerste ontmoeting.”

Paul Demeyer

Vorige zondag speelden Luc Caals en Dirk Van Vooren de laatste voorstelling van Het Spook van de Operette, een komedie waarin ook Hugo meedeed. “Na de laatste voorstelling zijn we nog allemaal samen iets gaan eten in een restaurant in Antwerpen”, vertelt Dirk. “Ik zat toen recht tegenover Nicole. Ze glunderde, omdat Hugo naast haar zat. Oké, praten over dingen uit het verleden ging moeilijk; je zag dat dat een marteling was voor haar geest. Maar het maakte haar niet minder guitig en humoristisch. Nicoleke was iemand bij wie het altijd plezant vertoeven was, dat voelde ik van bij onze eerste ontmoeting.”

PORTRET. Onverwacht afscheid van Nicole Josy: “Ik heb een schoon leven gehad. 10 op 10”

Die eerste ontmoeting was tijdens de repetities van de Studio 100-musical Zo Mooi, Zo Blond. Dirk Van Vooren zag hoe gelukkig Nicole was omdat ze dankzij die musical, na al die jaren op cruises, toch weer de aansluiting kon maken met het Vlaamse publiek.

“Vanaf dan werden de echte vrienden. Elk jaar op 1 januari kwamen we samen. De eerste jaren gingen we eten in de restaurant aan de Vismarkt in Brussel. Toen onze kinderen er waren, kwamen Nicole en Hugo bij ons thuis.”

Grote oren

De vriendschap ging - letterlijk - nog verder dan dat. Omdat ze daar vrij anoniem konden rondlopen trok het duo met het gezin Van Vooren soms naar Disneyland Parijs. “Nicole en Hugo gingen dan all the way en waren niet gegeneerd om daar met grote Mikey Mouse-oren rond te lopen. Maar Nicole ging niet op de attracties.”

Dirk Van Vooren zegt dat de vrienden nu goed voor Hugo gaan moeten zorgen. “Al zullen we nooit kunnen evenaren hoe zorgzaam hij met Nicole omging. Zoveel liefde tussen twee mensen heb ik maar zelden gezien. Na elke voorstelling van Het Spook van de Operette vielen ze in elkaars armen alsof ze elkaar een jaar niet hadden gezien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER