Saskia Vanderstichele

Vier kilo cocaïne en cannabis in beslag genomen bij huiszoekingen in Albanese drugsmilieu in Brussel

Bij een reeks huiszoekingen binnen het Albanese drugsmilieu heeft de recherche van de Brusselse politie bijna 4 kilogram drugs in beslag kunnen nemen. Drie verdachten werden bij de actie opgepakt. Ze werden na verhoor ter beschikking gesteld van het parket.

"De speurders waren al geruime tijd een drugsbende op het spoor die zich vooral toelegde op de verkoop van cocaïne”, zegt een woordvoerder van de Brusselse politie. "Op 27 oktober werd het licht op groen gezet door de onderzoeksrechter om een reeks huiszoekingen uit te voeren in enkele hotels en ook aan de Antwerpsesteenweg.

In een van de hotels werden twee mannen opgepakt. In een eerste hotelkamer werd er 1,5 kilogram cocaïne aangetroffen. In de tweede kamer werd er nog eens een zakje met 38,76 gram cocaïne gevonden en 86 pakjes cocaïne, goed voor een totaal van 35,75 gram. Er werd ook een precisieweegschaal aangetroffen en allerhande verpakkingsmateriaal.

Tijdens de huiszoeking aan de Antwerpsesteenweg hadden de rechercheurs ook nog eens een toevalstreffer. Op het adres dat ze wilden doorzoeken stootten ze op een jongeman die geen onbekende bij de politie was. In het appartement werd 631 gram marihuana aangetroffen, in afzonderlijke verpakkingen en klaar voor de verkoop, en bovendien 1,6 kilogram cannabis, 2.525 euro cash geld, vier precisieweegschalen en een zak vol verpakkingsmaterialen. De derde verdachte is op het eerste gezicht niet betrokken bij het onderzoek naar de bende.”

Meest gelezen