De geldboete van 8.000 euro werd voor een bedrag van 4.800 euro uitgesteld. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Tongenaar krijgt enkelband voor cannabisplantage van 98 planten

Tongeren -

Een 36-jarige Tongenaar krijgt een straf van 10 maanden onder elektronisch toezicht voor een cannabisplantage van 98 planten in zijn woning. De geldboete van 8.000 euro wordt deels uitgesteld.

Shauni Deferm

Op 26 november 2019 deed de politie een huiszoeking in de woning van de Tongenaar nadat er een tip binnenkwam van een cannabisplantage. In totaal vonden de inspecteurs 98 planten en een hele uitrusting om plantage in werking te houden zoals lampen, een dompelpomp, een airco en verschillende transformatoren. Uiteindelijk werd er ook een stroomaftakking ontdekt.

De dertiger gaf de feiten toe en wees naar zijn financiële problemen. “Ik ben zelfstandige maar ik had veel klanten die niet betaalden”, zo sprak hij voor de Tongerse rechter. “Ik heb een gedeelte van het materiaal in een Nederlandse growshop gekocht. In het begin ging het niet zo makkelijk, omdat ik veel last had van vochtigheid en schimmels.” Uiteindelijk kon de man naar eigen zeggen slechts een keer oogsten.

Elektronisch toezicht

De man kreeg vrijdagochtend voor de Tongerse rechtbank tien maanden onder elektronisch toezicht. De geldboete van 8.000 euro werd voor een bedrag van 4.800 euro uitgesteld. De elektriciteitsmaatschappij krijgt een schadevergoeding van 1.450 euro voor de elektriciteitsdiefstal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer