Archiefbeeld - Vluchtelingen nemen de Balkanroute in uiterst koude omstandigheden.
Volledig scherm
Archiefbeeld - Vluchtelingen nemen de Balkanroute in uiterst koude omstandigheden. © epa

382 arrestaties in grote Europese politieactie tegen smokkelnetwerken op Balkanroute

Bij een grootschalige gecoördineerde politieactie tegen de smokkelnetwerken op de Balkanroute zijn eind oktober 382 mensen opgepakt. Dat is vandaag bekendgemaakt door de politiedienst Europol, die samen met Spanje de operatie coördineerde. Er namen 28 Europese landen deel aan de politieactie, die zich vooral richtte tegen het smokkelen van drugs en wapens en tegen mensensmokkel.

4 reacties

  • maria lucia vandenborre

    1 jaar geleden
    Waar is Europa nu ?
  • Tamsin Andersen

    1 jaar geleden
    Opgepakt en weer vrij gelaten zeker, met of zonder papiertje waarop staat dat ze het grondgebied moeten verlaten. De lakse manier waarop de EU de vluchtelingenproblemathiek aanpakt wijst erop dat bepaalde politici en hun vertrouwelingen stiekem zeer rijk worden van al die ellende. Zijn er geen moedige onderzoeksjournalisten die ons hierover wijzer kunnen maken ? Dan komt er misschien eindelijk een stop aan de tomeloze invoer en opvang van illegalen.
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    Europese wetgeving en grenzen zo lek als een vergiet. Die opgepakte mensen lopen ondertussen alweer vrolijk rond....in Europa.
  • Piet Deroover

    1 jaar geleden
    Een druppel op een hete plaat. De EU heeft nooit echte buitengrenzen gehad, door de geopolitieke spanningen zou je toch denken dat de grenzen zwaar bewaakt zijn. En waar blijft de bewaking op zee ?